Android app laten maken

Android app ontwikkelenEen Android app heeft een aantal voordelen boven een iOS applicatie. Android heeft meer bereik dan iOS. Het martkaandeel van Android is begin 2015 een flinke 67,6% van de smartphonemarkt. De tabletmarkt wordt vooralsnog wel gedomineerd door Apple.

Qua connectiviteit is er voordeel voor Android. Hieronder verstaan we de hoeveelheid mogelijkheden waarmee het apparaat aangesloten kan worden op andere apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld muziek en video's op iOS alleen maar streamen via Airplay. De streaming standaard van Apple. Op Android worden bredere standaarden zoals DLNA ondersteund waardoor er een veel breder assortiment aan apparaten aangesloten kan worden.

Ook is Android minder "dichtgetimmerd". Er kunnen meer maatwerk mogelijkheden gefabriceerd worden. Wil je bijvoorbeeld iets speciaals, zoals een smartphone die een stukje hardware aanstuurt via een app, dan is dit standaard niet mogelijk via een iPhone vanwege de beperkingen in te koppelen apparaten en libraries. Kies in dit geval voor een Android smartphone, tablet of smartwatch en maak gebruik van third-party plugins.

Android gebruikers zijn over het algemeen prijsbewuster. Ook zijn er meer jongere mensen onder de gebruikers.

Keertje brainstormen?

Meer weten over het laten ontwikkelen van een app? of eens brainstormen over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op:

Vraag (100% vrijblijvend) een offerte of prijsschatting aan