iOS app laten maken

iOS app laten makenAndroid mag dan meer marktaandeel hebben binnen de smartphonemarkt, op de tabletmarkt is de iPad (augustus 2018) dominant. Als het de bedoeling is dat de app voornamelijk op tablets komt te draaien dan is het belangrijk om iOS te ondersteunen.

Omdat er maar een beperkt aantal typen iPhones en iPad modellen zijn is het testproces gemakkelijker en goedkoper bij iOS apparaten. Android toestellen zijn zeer divers, zowel qua fabrikant, model, software en schermresolutie. Dit brengt risico's met zich mee. Ontwikkelaars van Android apps kunnen de gemaakte app nooit op alle verschillende toestellen van alle fabrikanten testen. Men weet dus nooit of een Android app daadwerkelijk op alle toestellen werkt. Wel wordt er afhankelijk van de doelgroep een onderbouwde selectie gemaakt van de meest gebruikte hardware en software in het testproces en worden online diensten van Amazon gebruikt om ook apparaten te kunnen testen die niet in ons bezit zijn. 

Ook heeft Apple sterke beperkingen gesteld aan de architectuur van haar apps waardoor een app altijd op "The Apple way" moet worden gebouwd. Dit zorgt voor de beste gebruikservaring en zorgt ervoor dat ontwikkelaars gedwongen worden hun programmacode alleen op de "juiste" manier vorm te geven.

Apple gebruikers hebben gemiddeld een hoger salaris dan Android gebruikers en zijn vaak gewend voor apps te betalen. Moeten gebruikers de app aanschaffen, dan heeft de app vaak meer kans van slagen in de Apple Appstore.
 

Keertje brainstormen?

Meer weten over de mogelijkheden voor het laten maken van een iOS app? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Bluesphere - Bent u geïntereseerd in onze diensten?

Vrijblijvende offerte aanvragen