Softwareontwikkeling

Wij zijn technisch zeer sterk en komen het best tot ons recht als er een uitdagend en complex stuk software op maat moet worden ontwikkeld.

Communicatie

Binnen de ICT branche wordt veel software direct na oplevering de prullenbak in gegooid, ruim 60% van de software wordt zwaar vertraagd of over budget opgeleverd. Niet echt goede cijfers voor onze business. In onze ogen is software die na ontwikkeling de prullenbak in gegooid kan worden software waar nooit aan begonnen had moeten worden. Mogelijk was er geen noodzaak voor die software binnen het bedrijf.

Softwareontwikkeling

Dit is echter niet de enige reden. Het is algemeen bekend dat softwareontwikkelaars en hun klanten veelal op een ander niveau communiceren. Ook kijken zij op andere manieren naar een bedrijf of een bedrijfsprobleem. Een software ontwikkelaar denkt vaak te weten wat zijn/haar klant wil en gaat daar vervolgens mee aan de slag, om er bij de oplevering achter te komen dat dit niet het product is wat de klant wil hebben. Om deze reden ligt de nadruk in onze softwareontwikkeltrajecten op contact met de klant, het begrijpen van de achterliggende redenering en het testen van de software op de doelgroep.

De volgende sectie licht toe hoe wij uw software ontwikkelen.

 

Intake gesprek

Bij het intake gesprek leren we u en uw bedrijf kennen. Voor ons is de context van uw probleem of oplossing erg belangrijk. Als wij geen goed beeld hebben van uw situatie kunnen we u namelijk niet goed assisteren.

Nadat we een beeld hebben van uw eisen en wensen identificeren we voor wie de software gemaakt moet worden. Vaak hebben we in het verloop van het project veel contact met die personen omdat zij de sleutel spelen tot het succes van het product. Als de software precies doet wat u wilt, maar niet gebruikt kan worden door de doelgroep heeft deze geen toegevoegde waarde.

Tijd en geld spelen in business een belangrijke rol. Softwareontwikkeling is niet goedkoop, maar kan onnodig duur worden door het toevoegen van onderdelen die niet nodig zijn of amper gebruikt gaan worden. Nadat we uw probleem hebben geïdentificeerd gaan we in overleg met u kijken hoe dit met de beschikbare middelen (tijd en geld) zo goed mogelijk opgelost kan worden. Soms zullen we u ook aanraden om het probleem (nog) niet op te lossen, of raden we gratis te gebruiken oplossingen aan.

Soms kan het ook zijn dat wij uw probleem niet voor u kunnen oplossen. In dat geval verwijzen we u graag door naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het product dat u wilt hebben.

Aan het intake gesprek zitten geen kosten verbonden. Klik hier om direct een afspraak te maken.

 

Documentatie en schriftelijke overeenkomst

Nadat we uw eisen en wensen in kaart hebben gebracht en beide partijen vertrouwen hebben in elkaar, wordt een offerte opgesteld of een functioneel ontwerp gemaakt van de software. Een offerte is gratis en vrijblijvend. Indien het systeem van te grote omvang is om dit in een offerte te kunnen omvatten wordt naast een offerte ook een functioneel ontwerp gemaakt. Dit ontwerp heeft een vooraf besproken prijs.

Nadat u het eens bent met het kostenplaatje op de offerte, wordt een akkoord gegeven en kan de ontwikkeling van de software beginnen. Als u het niet eens bent met de prijs kunnen we in overleg enkele onderdelen schrappen of kunt u het ontwerp wat wij hebben gemaakt gebruiken om uw eisen en wensen te bespreken met een andere softwareontwikkelaar.

 

Technische kennis en ervaring

Iedereen bij Bluesphere heeft een achtergrond in de HBO/HBO+ Informatica. Er is binnen Bluesphere expertise en ervaring met de volgende programmeertalen / technieken:

Java, PHP, C#, JavaScript / jQuery, SQL (MySQL, MS SQL, PostgreSQL), HTML / CSS, Python, Native Android (Java, Kotlin), iOS (Swift en Objective C), Phonegap en Xamarin.

Verder is er affiniteit met:

Unified Process (Iteratieve techniek voor softwareontwikkeling), Softwarearchitectuur volgens Rozanski en Woods, SCRUM, XP , Prince2 (Projectmanagement), ASL (Applicatiebeheer), Software testen (Tmap/testgoal)

 

Bluesphere - Bent u geïntereseerd in onze diensten?

Vrijblijvende offerte aanvragen